چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی

چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی :اگر فرزند تو راهی شما دیگر دارد از راه می‌رسد و یا با دیدن نوزاد خود کنجکاوید که بدانید چه زمانی چه اتفاقاتی برای کودک رخ می‌دهد و آیا تغییرات نوزاد شما در مسیر طبیعی خود قبل می‌رود یا 9، حتماً ادامه این مقاله را بخوانید تا اطلاعات مفید و جالبی را در مورد حساسیت‌های خود در مورد فرزند عزیزتان متوجه شوید.

آشنایی با شرایط چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی

رشد نوزاد در ماه ابتدا

شاید با دیدن نوزاد خود نتوانید باور نمایید که در کمتر از ۴ هفته دیگر می‌تواند تغییرات شگرفی داشته باشد که همه را هیجان‌زده خواهد نمود. نوزاد شما تا هفته ابتدا قدرت بینایی زیاد کمی دارد و همه چیز را تار می‌بیند ولی با این حالا فرزندتان قادر به شناسایی مادر و مزه‌ی شیر مادر خود می‌باشد.در این دوران حرکات نوزاد غیرارادی بوده و تنها راه ارتباطی او با دنیای خارج و بیان خواسته‌هایش، گریه‌ نمودن می‌باشد.

در این دوران بهتر میباشد نوزاد خود را درون قنداق قرار بدهید تا از حرکات ناگهانی و آسیب زدن به خودش جلوگیری کنید. تا زمانیکه کودک شما ۶ ماهه یا بیش نشده، میبایست به گریه‌های او بلافاصله رسیدگی نمایید، در این مورد تأخیر اصلاً جایز نیست. نوزاد شما در حالت تحریک شدن امکان دارد دست و پاهای خود را به داخل جمع نماید که به این حرکت، رفلکس مورو گفته می‌شود.

چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی

رشد نوزاد تا 2 ماهگی

حال نوزاد شما کمی از آب و گل خارج شده و دیگر به اندازه‌ی پیش از میزان آسیب‌پذیری او نمی‌هراسید و با جرأت بیشتری او را در آغوش می‌گیرید. در 2 ماهگی توانایی شنوایی فرزند شما تا حد زیادی بهبود می‌یابد و بهتر می‌شنود. حتی امکان دارد نسبت به صدای پدر و مادر خود واکنش نشان دهد. حال نوزاد شما قادر میباشد صداهایی خرخر مانندی هم از گلوی خود خارج بکند.

بعضی از نوزادان در این 2 ماهگی می‌توانند با سعی زیاد فراوان انگشتان دست خود را تا حدودی ببندند، اما بزرگ‌ترین تغییری که شما به عنوان والدین نوزاد 2 ماهه خود متوجه آن می‌شوید، توانایی نوزاد در نگه داشتن سر و گردن خود است؛ البته که او هنوز نمی‌تواند وزن سر خود را به مدت زیادی تحمل بکند اما این تغییر زیاد واضحی برای نوزاد خواهد بود.

رشد نوزاد 3 ماهه

حال کوچولوی شما قادر میباشد وقتی که بر پشت خوابیده، با پاهای کوچکش ضرباتی را وارد نماید. هم چنین او می‌تواند لبخند بزند و نسبت به صدای مادر واکنش نشان دهد. در 3 ماهگی نوزاد شما به خوبی می‌تواند رنگ‌ها را تشخیص داده و توجه ویژه‌ای به برخی از اشیا یا لباس‌های رنگی نشان دهد.

ضروری به ذکر میباشد که عدم تقارن و حرکت ناهماهنگ چشم‌های نوزاد تا ۴ ماهگی که توانایی بینایی او هنوز در حالا تکامل میباشد امری طبیعی بوده و نیازی به مراجعه به پزشک نیست. برخی از نوزادان که از توانایی حرکتی بیشتری برخوردار هستند در 3 ماهگی می‌توانند با کمی سعی غلت بزنند.(چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی)

رشد نوزاد 4 ماهه

اگرچه تا کنون تغییرات نوزاد زیاد قابل توجه بوده اما در ماه چهارم که یکی از ماه‌های مهم برای نوزادان میباشد، اتفاقات ویژه‌تری رخ می‌دهد. در ۴ ماهگی نوزاد شما می‌تواند محکم دست شما را در دست خود نگه‌دارد و یا به اشیا چنگ بزند.

وزن او تا الان حدود دو برابر وقت هنگام تولد او می‌باشد، در نتیجه طبیعی میباشد که اشتهای او زیاد شدن یابد. تا این ماه کودک شما هر ماه تقریباً 1 تا 1 و نیم کیلوگرم وزن می‌گرفته، اما از این به بعد این روند به این سرعت اتفاق نمی‌افتد و امکان دارد تا ماه بعدی کودک شما تنها ۴۰۰ گرم وزن اضافه کرده باشد.

رشد نوزاد در 5 ماهگی

حال اتفاقات شیرین و تلخ با هم در حالا رخ دادن میباشد. کودک 5 ماهه شما آغاز به ادای کلماتی همچون ماما و بابا می‌کند که می‌تواند غوغایی در دل پدر و مادرش برپا نماید و از طرفی کودک شما گاهی زیاد بد قلق و بد اخلاق می‌شود که امکان دارد حتی دلیلش را ندانید! کودک شما دچار خارش لثه میباشد و حتی امکان دارد تا 1 سالگی این عارضه ادامه پیدا بکند، بدون این‌که شما دندانی را مشاهده کنید؛

چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی

اما ریشه‌های دندان شیری درحال شکل‌گیری در لثه کودک شما است و لثه‌های او زیاد سفت و دردناک می‌شود. برترین کاری که در این دوران می‌توانید انجام بدهید این میباشد که اسباب‌بازی‌های متناسب خارش دندان (دندونی) در اختیار کودک خود قرار بدهید تا به یاری آن‌ها بتواند درد خود را تسکین دهد. به علاوه خوردن شیر از سینه مادر به فراموش نمودن این درد یاری شایانی می‌نماید.

در ماه پنجم کودک شما می‌تواند به حالت نشسته هم قرار گیرد و حتی وزن خود را روی پاهایش بیندازد. در این ماه اگر فرزند شما به وزن متناسب ۸ کیلوگرم رسیده باشد، می‌توانید تغذیه‌ی کمکی را برایش آغاز کنید و برترین راه آغاز استفاده از حریره‌ی بادام و فرنی می‌باشد.

رشد نوزاد 6 ماهه

احتمالاً با رسیدن نوزاد به 6 ماهگی به عقب نگاه می‌کنید و باورتان نمی‌شود که چگونه 6 ماه از تولد فرزندتان گذشته میباشد. در 6 ماهگی کم‌کم می‌توانید از شیر خودتان کاسته و غذاهای جامد را بصورت پوره به فرزندتان دهید. در 6 ماهگی کودک شما در حالا تقلا نمودن برای آغاز به 4 دست و پا راه رفتن میباشد و از هر فرصتی برای دمر شدن و سعی برای حرکت استفاده می‌کند.

در 6 ماهگی کودک قادر به تشخیص چهره‌هاست و امکان دارد نسبت به افراد غریبه احساس غریبی و بدخلقی نماید. هم چنین در این ماه هماهنگی میان دست‌ها و چشم درحال توسعه و تکامل میباشد و کودک شما قادر به دنبال نمودن اشیا می‌باشد.(چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی)

نوزاد 7 ماهه

در 7 ماهگی کودک شما قادر میباشد بدون تکیه‌گاه تا مدتی با گونه صاف بنشیند، صداهای اطراف را تقلید نماید، افراد را با چهره‌هایشان بشناسد و در پاسخ افراد آشنا بخندد. در این ماه، هنگام خوابیدن فرزندتان میبایست مواظب باشید تا از تخت نیفتد چون که توانایی غلت زدن او به میزان زیادی بهبود یافته و دراین حرکت مهارت کسب کرده میباشد. رشد عاطفی کودک هم از این ماه آغاز به شکل‌گیری می‌نماید.

رشد نوزاد در 8 ماهگی

در این ماه کودک شما بدون یاری گرفتن قادر میباشد بچرخد و بنشیند. احتمالاً هنگام غذا خوردن بصورت مستقل‌تری وارد عمل می‌شود و سعی می‌کند تا قاشق را در دست خود نگه داشته و آن را وارد دهان خود نماید. در این ماه کودک شما به احتمال فراوان می‌تواند بصورت سینه‌خیز یا با روش‌های مختلف اقدام به حرکت نمودن نماید.(چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی)

ماه نهم

کودک شما می‌تواند برخی از غذاهای جامد را بخورد. نان سنگک یکی از گزینه‌هایی میباشد که اغلب بچه‌ها آن را یار دارند. هم چنین فرزند شما از آن‌جایی که می‌تواند مزه‌ها را تشخیص دهد، برخی مزه‌ها را بر دیگری ترجیح می‌دهد و گاهی در مقابل خوردن بعضی از خوراکی‌ها مقاومت نشان می‌دهد.

نوزاد از انگشت اشاره خود به عنوان ابزاری برای کاوش در دهان، بینی، چشم‌ها و گوش‌های شما استفاده می‌کند، که سبب تقویت مهارت‌های حرکتی او می‌شود. در این مرحله از مراحل رشد کودک مهارت‌های حرکتی به طرز چشمگیری تکامل می‌یابند.

ماه دهم

حال کنجکاوی‌های کودک شما آغاز می‌شود. او به اشیاء خیره شده و به جزئیات توجه بیشتری می‌نماید. او کسانی را که بیش می‌بیند و به او نزدیک هستند را تشخیص می‌دهد و چیزهایی را به خاطر می‌آورد. امکان دارد حال دندان‌های کودک خود را مشاهده کرده باشید و یا هنوز وقت آن فرا نرسیده باشد، ولی رشد زبانی کودک هم همواره درحال تکامل میباشد و حتی چیزهایی به جز ماما و بابا را به زبان می‌آورد.

ماه یازدهم و دوازدهم

در این ماه‌ها جهش رشد خاصی اتفاق نمی‌افتد و کودک همچنان در حالا تکامل حس‌ها و توانایی‌های ادراکی خود می‌باشد. مزه‌ها را تشخیص می‌دهد، آدم‌ها را می‌شناسد و در سعی برای راه رفتن و حرف زدن به سر می‌برد.(چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی)
خیلی از افراد معتقدند که نوزادان دختر و پسر دارای تفاوت‌هایی در وقت انجام کارها وجود دارد؛ در برخی موارد این حرف درست میباشد اما همواره استثنائاتی هم وجود دارد. پس صرف جنسیت نوزاد خود در قبال تغییرات و رشد طبیعی او توقعات بدون پایه و اساس نداشته باشید. کودک شما در کنار والدین و حمایت اطرافیان برترین روش رشد و توسعه‌ی مهارت‌های خود را پیدا خواهد نمود.

چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی

‌کلام آخر: مراحل رشد کودکان زیاد گسترده‌تر از آن چیزی میباشد که در این جا توضیح داده شد. به عنوان مثال، کودک در 1 دوره 7 ماهه بین ۹ تا ۱۶ ماهگی کاملاً می‌آموزد به طور مستقل راه برود. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که توانایی انجام 1 مهارت برای مثال راه رفتن بدون یاری دیگران نمی‌تواند شاخص ارزیابی کودک در آینده باشد.

بعضی از کودکان به انجام برخی از فعالیت‌های خاص علاقه بیشتری نشان می‌دهند، ولی در نهایت همه کودکان به آن حد از رشد و تکامل خواهند رسید که عادی به پیشنهاد برسند.(چگونگی رشد نوزاد تا یک سالگی)

مطالب مرتبط :

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه

منو اصلی