روشهای درست دارو دادن به کودک :دارو دادن به کودکان ممکن است چالشبرانگیز باشد، اما با روشهای مناسب و احترام به نیازهای کودک، میتوان این فرآیند را تسهیل کرد. در زیر تعدادی از روشهای درست برای دادن دارو به کودکان آورده شده است:
اهمیت قاطعیت والدین در برابر کودک
در بعضی از مواقع کودکان ۲ تا ۳ ساله، خوردن دارو را به نیم ساعت بعد موکول می کنند، بنابراین با او موافقت نکنید . به او هم رشوه ندهید.بعضی از کودکان امکان دارد نسبت به 1 داروی ساده واکنش و حساسیت نشان بدهند. در این مواقع دستپاچه نگردید و سریع با دکتر معالج تماس بگیرید.بعضی از کودکان بد دارو تمایلی به مصرف قطره ندارند و دهانشان را باز نمی کنند. میتوانید به گونه او کمی فشار آورید. برای دارو خوردن کودک مریض بهتر میباشد دارو را با کمی آب قند مخلوط نمایید.
دارو را هیچ گاه نبایستی با شیر مادر یا شیر خشک مخلوط نمایید. البته میتوانید به جای قطره از شیاف استفاده نمایید.بعضی از کودکان بد دارو بلافاصله بعد از خوردن دارو، استفراغ می کنند. این وضعیت سبب میشود پایان دارو از معده خارج شود، در این مواقع مصرف دارو میبایست دوباره تکرار شود، اما اگر بیشتر از ۳۰ دقیقه گذشته باشد نیازی به تکرار دوز نیست.بعضی از کودکان بد دارو هستند و اصلا همکاری نمی کنند.
در این مواقع میبایست از ترفندهای مختلف استفاده نمود، مثلا دارو را داخل ماده خوراکی گذشت یا دارو را به وسیله مایع رقیق نمود تا کودک متوجه طعم آن نشود.برای این که کودک راحت تر خوردن دارو را قبول بکند میتوان با 1 نمایش کوچک اول کمی از دارو را به عروسک محبوب کودک داد یا حتی خود والدین می توانند کمی مولتی ویتامین را به عنوان دارو بخورند تا کودک متوجه شود که دارو خوردن کار عجیبی نیست.
روش آسانی برای ریختن قطره در چشم کودک وجود دارد: بگذارید کودک چشم را باز و بسته بکند. شما قطره ی دارو را در گوش های داخلی چشم بچکانید. بدین ترتیب، وقتی که چشم باز میکند، دارو خود به خود به قرنیه نفوذ خواهد نمود.
داروهای بد طعم را چگونه به خورد نوزادان دهیم
روش دارو دادن به نوزاد و شیرخوار
روش دادن داروهای مایع به کودک
دادن داروهای مایع به کودکان نیاز به توجه و مراقبت دارد. این نکاتی که به آن اشاره کردید، میتوانند در تسهیل فرآیند دارو دادن به کودکان مؤثر باشند:
- توضیحات و توضیحات:
- به کودکان توضیح دهید که چرا آنها باید دارو را بخورند و چگونه این دارو بهبودی آنها کمک میکند.
- خوشطعمتر کردن دارو:
- اگر داروی مایع برای کودکان خوشایند نیست، میتوانید با استفاده از شیر، عسل، یا شکلات آن را خوشطعمتر کنید.
- تقسیم دارو:
- از تقسیم دارو به دو یا چند بخش استفاده کنید. این کمک میکند تا کودکان به راحتی دارو را بپذیرند.
- راهنمایی در مورد نحوه خوردن:
- به کودک نشان دهید چگونه دارو را بخورد و چگونه از دستگاه خوراکی استفاده کند. این میتواند او را در انجام این فرآیند کمک کند.
- آمادهسازی محیط:
- محیطی آرام و مطمئن برای دادن دارو به کودک ایجاد کنید. این ممکن است شامل نور کم، حوله یا تاشو، و یا اشیاء آرامبخش باشد.
- توجه به تنفس:
- هنگام دادن دارو به کودک، از تحرکات آرام و برنامهریزی شده برای کاهش خطر وارد آمدن دارو به ریهها جلوگیری کنید.
- تشویق و پاداش:
- کودک را برای همکاری در خوردن دارو تشویق کنید و به او پاداشی کوچک بدهید. این کمک میکند تا کودکان مثبت تر به فرآیند دارو دادن نگریسته و همکاری بیشتری انجام دهند.
- تعامل مثبت:
- ایجاد تعامل مثبت با کودک و ایجاد یک فرآیند خاص و خوب برای دارو دادن میتواند کمک کند. این فرآیند را به شکل یک بازی یا مراسم کوچک تجربه کنید.
توجه به این موارد باعث میشود که دارو دادن به کودکان به عنوان یک تجربه مثبت و کمتر تنشآور در نظر گرفته شود.
روش دادن قرص یا کپسول به کودک
- استفاده از خوراکی:
- اگر قرص یا کپسول قابل مخلوط شدن با خوراکی است، میتوانید آن را با مواد غذایی خاصی (مثل موز، پوره میوه، یا مربا) ترکیب کرده و به کودک بدهید.
- نحوه قرار دادن قرص در دهان:
- اگر کودک قادر به قرار دادن قرص در دهان نیست، شما میتوانید قرص را در دهان او قرار داده و سپس او را تشویق کنید که با یک لیوان آب یا مایع آب شکر، آن را بلعیده کند.
- استفاده از دستگاههای کمکی:
- برخی از دستگاههای کمکی، مانند دستگاههای حلقه دهانی یا دارو دهندهها، ممکن است در ارائه دارو به کودکان کمک کنند. این دستگاهها به کودکان کمک میکنند دارو را به شکل بهتری مصرف کنند.
- استفاده از تکنیکهای تسهیل بلعیدن:
- به کودک یادآوری کنید که دارو را با یک لیوان آب یا مایع آب شکر بلعیده کند. این تمرین باعث میشود که کودک با تمرینات تسهیل بلعیدن آشنا شود و دارو را بهتر بپذیرد.
- ممانعت از تلاش برای قرار دادن دارو در زبان:
- کودکان ممکن است تلاش کنند دارو را در زبان نگه دارند. شما باید این رفتار را کنترل کنید و تأکید کنید که دارو باید بلعیده شود و نباید در دهان نگه داشته شود.
سرویس خواب کودک و نوجوان آپادانا
برای راحتی نوزاد ، کودک و نوجوان خود ، همچنین احساس آرامش و تمرکز برای آنها بایستی به کیفیت خواب و دکوراسیون اتاق آنها نیز اهمیت دهید سایت آپادانا کودک (معرفی و خرید سرویس خواب نوزاد ، سرویس خواب کودک ، سرویس خواب نوجوان دخترانه و پسرانه – سرویس سیسمونی – تخت خواب نوزاد) شما را در این امر یاری میکند.
مطالب مرتبط :