بررسی علل دندان قروچه در کودکان

بررسی علل دندان قروچه در کودکان : امکان دارد دریابید کودک کوچک شما هنگام خواب، مرتباً دهان خود را حرکت می‌دهد. این می‌تواند همراه با صداهای به هم خوردن دندان یا صدایی باشد که دندان‌ها بر روی هم ساییده می‌شوند. این‌ها همه نشانه‌هایی میباشد که امکان دارد کودک شما دندان قروچه داشته باشد.

دندان ‌قروچه یا بروکسیسم (Bruxism) چیزی میباشد که به دلایل مختلف می‌تواند در طول زندگی اتفاق بیفتد. کودکان امکان دارد در شش ماهگی، وقتی که دندان‌ها آغاز به روییدن می‌کنند، آغاز به ساییدن دندان‌هایشان کنند و دوباره در پنج سالگی که دندان‌های دائمی آن‌ها آغاز به روییدن کنند، امکان دارد دوباره آغاز به دندان قروچه کنند.

بررسی دلایل دندان قروچه در انسانها مخصوصا کودکان

بزرگ‌سالان امکان دارد به دلیل استرس یا عصبی بودن دندان‌های خود را روی هم بسایند. هنگامی صحبت از کودکان نوپا می‌شود، علل این امر معمولاً بیش مربوط به بررسی و سر درآوردن از دندانهای نو در دهانشان میباشد. اگرچه بیش کودکان نوپا با بزرگ‌تر شدن، این عادت را کنار می‌گذارند، ولی مواردی وجود دارد که امکان دارد شما برای محافظت از دندان کودک خود به دنبال درمان باشید.

بررسی علل دندان قروچه در کودکان

بررسی علل دندان قروچه در کودکان

انواع دندان قروچه

دندان قروچه اغلب بصورت ذیل دسته‌بندی می‌شود:دندان قروچه در بیداری، یعنی معمولاً هنگامی‌که بیدار هستید دندان‌ها و فک خود را روی‌هم فشار می‌دهید (البته معمولاً دندان قروچه ای وجود ندارد). بیش افراد این کارها را هنگام تمرکز نمودن، بصورت ناخودآگاه انجام می‌دهند.

دندان قروچه در خواب یعنی هنگامی که شما به طور ناخودآگاه دندان‌های خود را رو هم می‌سایید و عضلات فک خود را در خواب فشار می‌دهید. کسانی که کنار شما هستند می‌توانند صدای دندان‌قروچه یا کشیدن دندان‌ها روی‌هم را بشنوند که می‌تواند پر سروصدا باشد.

پس دندان قروچه به 2 دسته‌ی ذیل تقسیم می‌شود:

دندان قروچه یا بروکسیسم اوليه که بدون هيچ گونه بيماري زمینه‌ای رخ می‌دهد.دندان قروچه ی ثانویه که ناشی از بیماری دیگری همچون افسردگی یا اضطراب یا مصرف برخی داروها میباشد.

دندان قروچه در هنگام خواب

دندان قروچه دندان در هنگام خواب به عنوان دندان قروچه ی دارای ارتباط با خواب شناخته می‌شود. دندان قروچه به ویژه در کودکان در هنگام خواب زیاد شایع میباشد، زیرا در هنگام خواب عضلات فک منقبض می‌شوند.اگر آن انقباضات فک خیلی قوی باشد، می‌تواند سبب دندان قروچه شود.

صدای آن می‌تواند آن‌قدر بلند باشد که بتوانید آن را بشنوید، ولی بیش اوقات اگر در هنگام خواب اتفاق بیفتد، غیرارادی میباشد، یعنی کودک شما حتی نمی‌داند که اینکار را انجام داده میباشد.دندان‌قروچه کودک اغلب در طول مرحله‌ی REM خواب اتفاق می‌افتد، یعنی مرحله دوم خواب. بیش اوقات، کودکی که دندان‌های خود را روی هم می‌ساید، در طول دندان قروچه از خواب بیدار نمی‌شود.

با این حالا، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که علائمی از دیدن خواب آشفته در هنگام دندان قروچه وجود دارد، همچون زیاد شدن ضربان قلب که به آن “ریز انگیختگی‌ها” میگویند. این بدان معناست که کودک نشانه‌های بیدار شدن از خواب را نشان می‌دهد، اگرچه کاملاً بیدار نمی‌شوند.

چه کودکانی به گفتاردرمانی نیاز دارند؟ 

پزشکان کاملاً مطمئن نیستند که دندان قروچه در نتیجه‌ی انگیختگی است یا انگیختگی به دلیل دندان قروچه اتفاق می‌افتد، بنابراین بسیاری از جنبه‌های دندان قروچه در شب هنوز راز آلود و نامعلوم است.

میزان شیوع

دندان قروچه در حدود ۱۴ تا ۱۷ درصد کودکان رخ می‌دهد و خیلی زود در دوران کودکی آغاز می‌شود، به محض این که دندان‌های بالایی و پایینی از لثه‌ها خارج شدند.

اگرچه اکثر کودکانی که دندان‌های خود را به هم می‌سایند، تقریباً در سن 6 سالگی دندان قروچه را ترک می‌کنند، تقریباً 1 سوم کودکان همچنان دندان قروچه خود را تا بزرگ‌سالی ادامه می‌دهند. تخمین زده می‌شود که حدود 18٪ از افراد بزرگ‌سال بین سنین 18 و 29 سالگی دچار دندان قروچه و کمتر از 6٪ از آن‌ها، این عارضه را تا سن 60 سالگی تجربه می‌کنند.

به پیشنهاد نمی‌رسد تفاوت قابل ملاحظه‌ای در دندان قروچه در بین پسران و دختران وجود داشته باشد و بررسی‌ها نتایج متناقضی را نشان داده میباشد، ولی آن‌ها تأیید می‌کنند که دندان قروچه هم در دختران و هم در پسران اتفاق می‌افتد.

بررسی علل دندان قروچه در کودکان

بررسی علل دندان قروچه در کودکان

چرا کودکان نو پا دندان قروچه دارند؟

دندان قروچه معمولاً در هنگام خواب برای کودک نوپا اتفاق می‌افتد، البته امکان دارد در طول روز هم متوجه اینکار بشوید. دندان‌پزشکان همیشه دلایلی را که کودک نوپا دندان‌های خود را روی هم می‌سایند نمی‌دانند. برخی از دلایل می‌تواند شامل موارد ذیل شود.دندان‌های کودک نوپای شما به درستی تراز نشده‌اند.

کودک نوپای شما از آن به عنوان روشی برای تسکین درد استفاده می‌کند، همچون درد گوش یا ناراحتی به خاطر دندان درآوردن.در نتیجه برخی بیماری‌ها همچون فلج مغزی یا مصرف داروها.در کودکان بزرگ‌تر، دندان‌قروچه می‌تواند نشانه استرس یا اضطراب باشد. 1 مثال از این می‌تواند استرس ناشی از تغییر روال زندگی یا احساس ناخوشی باشد. گاهی اوقات امکان دارد شما یا پزشکتان نتوانید علت دقیق آن را مشخص نمایید.

دندان قروچه در کودکان

در بیش موارد، والدین فقط با مشاهده کودک به انجام اینکار یا با شنیدن صدای ساییده شدن دندان‌ها متوجه شوند که کودک نوپایشان دندان قروچه دارد. کودک، خیلی وقت‌ها، حتی نمی‌داند که اینکار را انجام می‌دهند.در برخی موارد، کودک هنگام بیدار شدن هم دندان‌های خود را روی‌هم فشار می‌دهند .

والدین می‌توانند به توجه کودک را به چیز دیگری پرت کنند تا دست از اینکار بکشد.1 ابزار تشخیصی به نام Bitestrip وجود دارد که می‌توان از آن در خانه استفاده نمود تا یاری بکند تا تشخیص بدهید که آیا دندان قروچه در خواب وجود دارد یا خیر؛ ولی بیش اوقات، این وسیله فقط در بزرگ‌سالان یا در موارد شدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شدت دندان قروچه

شدت دندان قروچه زیاد متفاوت میباشد. برخی از کودکان دندان قروچه ی جزئی دارند و در طی شب فقط چند مورد دندان قروچه در آن‌ها دیده می‌شود،

در حالی که برخی دیگر دچار دندان قروچه شدید بوده و در طول شب صد ها مورد از آن را تجربه می‌کنند.همان‌طور که تصور می‌کنید، هرچه دندان قروچه دندان شدیدتر باشد و هرچه دفعات انجام آن بیش باشد، خطر آسیب دیدن دندان ها بیش میباشد. دندان قروچه در طولانی مدت می‌تواند به خاطر ساییده شدن و فرسایش دندان، سبب آسیب دندان شود.

اثرات دندان قروچه چیست؟

در اکثر موارد، دندان قروچه 1 عادت مضر محسوب نمی‌شود و عادتی میباشد که بیش کودکان نوپا با بزرگ‌تر شدن ان را کنار می‌گذارند. گاهی اوقات بزرگ‌ترین “تأثیر” آن، نگران شدن والدین از صدای ساییده شدنی میباشد که فرزندشان درست کردن می‌کند.

برای کودکان دیگر، دندان قروچه می‌تواند سبب فک درد شود. در حالی که امکان دارد کودک شما نتواند به شما بگوید که دلیل اصلی ناراحتی او چیست، مالیدن مکرر فک می‌تواند 1 نشانه از این درد و ناراحتی باشد.

علت دندون قروچه کودکان در خواب

بیش موارد دندان قروچه، در کودکان بی‌ضرر میباشد و درنهایت به‌خودی‌خود ناپدید می‌شوند؛ ولی در موارد نادر، دندان قروچه امکان دارد به دلیل بیماری دیگری باشد که میبایست برطرف شود یا منجر به مشکلات دیگری برای کودک نوپای شما شود.

اگر کودک نوپای شما دندان قروچه می‌کند، دندان‌پزشکان به والدین توصیه می‌کند تا در گونه مشاهده‌ی موارد ذیل به دکتر مراجعه کنید:

اگر فرزند شما هنگام بیدار شدن از خواب احساس درد یا ناراحتی در گونه خود داشته باشد
در گونه بروز سردردهای مکرر
اگر کودک نوپای شما نسبت به غذای گرم یا سرد حساسیت دندانی دارد
در گونه وجود علائم آسیب در دندان یا لثه همچون قرمزی، تورم یا خونریزی
در پایان این موارد موضوع را با 1 دکتر در میان بگذارید.

روش‌هایی برای درمان دندان قروچه

یکی از “درمان‌هایی” که نبایستی از آن استفاده نمایید، بیدار نمودن فرزندتان هنگام شنیدن صدای دندان قروچه ی شدید میباشد. این به طور بالقوه می‌تواند علائم را بدتر بکند و می‌تواند بر بهره‌مندی فرزند شما از خواب پسندیده شب تأثیر بگذارد.

درمان متداول برای دندان قروچه‌ی کودک نوپا، هرگز درمان نکردن میباشد. اگر گمان می‌کنید استرس یا اضطراب می‌تواند 1 دلیل بالقوه باشد ، می‌توانید تلاش نمایید اوقات بیشتری با کودک خود صرف نمایید. این می‌تواند شامل زمانی برای در آغوش گرفتن فرزند یا کتاب خواندن پیش از خواب باشد تا به او در آرامش و آسایش پیش از خوابیدن یاری نمایید.

(امکان دارد مواردی در محیط فرزند شما وجود داشته باشد که سبب دندان قروچه شود)

برخی از نکته ها برای درست کردن 1 محیط آرام‌تر عبارت‌اند از:

شاید این گفته دیگر کلیشه شده است! ولی ، استرس روزمره را به حداقل برسانید. از قبل برنامه‌ریزی داشته باشید. شب پیش از مدرسه ناهار را آماده نمایید. لباس‌ها را سر زمان خود مرتب نمایید. صبح به موقع بلند بشوید. نیازهای فرزندان خود را بفهمید و آن‌ها را برآورده نمایید.والدین گرامی! اضطراب خود را کنترل نمایید. بچه‌های شما “کوچک شده‌ی شما” هستند.

از نمونه‌های قبل رویشان تقلید می‌کنند.1 اتاق خواب آهسته و آرامش بخش درست کردن نمایید. به حرف‌های فرزند خود گوش فرا بدهید و بگذارید در تزئین اتاق خواب خود دست داشته باشد. رنگ‌های مورد علاقه‌اش را انتخاب کرده و نور کمی را در اتاق فراهم نمایید.هر روز ورزش نمایید و غذای سالم و قند کمتری خوردن بخورید.به جای افکار منفی افکار مثبت را در خود تقویت نمایید.

دندان قروچه کودکان در خواب

در كودكان بزرگ‌تر، دندان‌قروچه‌ای كه سبب درد قابل‌توجه كودك شما یا نامرتب شدن دندان‌ها می‌شود، اغلب با استفاده از نایت گارد در حین خوابیدن معالجه می‌شود. تصمیم به استفاده از محافظ دندان می‌تواند سبب شود از آسیب دیدن دائمی دندان‌های کودک شما جلوگیری شود. به یاد داشته باشید که: دندان ها هیچ زمان دوباره نمی‌رویند.

نایت گاردها یا محافظ‌های دهانی قطعات پلاستیکی نازک و انعطاف‌پذیری هستند که بر روی لثه‌های بالا قرار می‌گیرند تا از دندان در برابر آسیب محافظت کنند. اگرچه، دندان‌های کودکان نوپا دائماً در حالا تغییر هستند که این امر بر توانایی و بازده متناسب نایت گارد تأثیر می‌گذارد. هم چنین، کودکان نوپا امکان دارد درک نکنند که چطور و چرا میبایست در این سن پایین از 1 نایت گارد استفاده کنند.

در حالی که 1 نایت گارد امکان دارد به عنوان 1 راه حل ایدئال برای مشکلات دندان قروچه کودک شما محسوب شود، ولی همچنان هم برخی موارد احتیاطی وجود دارد که میبایست آن‌ها را در پیشنهاد بگیرید.امکان دارد برخی از کودکان در طی شب احساس پسندیده و راحتی از محافظی که در دهانشان قرار داده شده، نداشته باشند.

بررسی علل دندان قروچه در کودکان

بررسی علل دندان قروچه در کودکان

سایر معایب استفاده از محافظ دندان

احساس ناراحتی که آن‌ها تجربه می‌کنند می‌تواند در الگوهای خواب آن‌ها اختلال درست کردن بکند. حتی اگر فرزند شما در مورداستفاده از محافظ دهان مشکلی نداشته باشد، هنوز مواردی وجود دارد که میبایست مراقب آن باشید. هنگامی‌که متوجه شدید که فرم محافظ دهان کودکتان نامنظم شده میباشد، استفاده از دستگاه را متوقف کرده و در اسرع زمان آن را تعویض نمایید.

بعضي از كودكان ممكن میباشد به دليل استفاده مكرر از نایت گارد، دچار درد و حساسیت در دهان شوند. پیش از این که فرزندتان از دستگاه استفاده بکند، حتماً لثه‌های او را برای هرگونه زخم دهان یا سایر زائده‌های دهانی بررسی نمایید.با توجه به ماهیت دستگاه، محافظ‌های دهانی امکان دارد به مرور وقت مقدار زیادی از باکتری‌ها را در خود جمع کنند.

شما میبایست هنگام استفاده از نایت گاردی که کودک شما به طور روزانه استفاده می‌کند، به‌طور اصولی و با جدیت بهداشت را رعایت نماییددر طول استفاده از نایت گارد، حتماً کودکتان را به‌طور منظم برای معاینات دهان و دندان نزد دندان‌پزشک کودکان ببرید تا بررسی بکند که آیا پیشرفتی گونه گرفته میباشد یا این که آیا ضروری میباشد تنظیماتی انجام شود با خیر.

ترک عادت

اکثر کودکان بعد از کنده شدن و جایگزین شدن دندان‌های شیری‌شان، دندان‌قروچه‌ی خود را ترک می‌کنند. اگر قرار میباشد کودک نوپای شما چند سال دیگر را با دندان شیری خود به سر ببرد، اطمینان داشته باشید که با بزرگ‌تر شدن، این عادت را کنار خواهد گذاشت.

مطالب مرتبط :

ام دی اف و ملامینه و تفاوتهایشان

تفاوت تخت های جک دار و کشویی

بهترین چوب برای سرویس خواب

 

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
    • تصویر
    • شناسۀ محصول
    • امتیاز
    • قیمت
    • موجودی
    • دسترسی
    • افزودن به سبد خرید
    • توضیحات
    • محتوا
    • وزن
    • اندازه
    • اطلاعات اضافی
    برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
    مقایسه

    منو اصلی