اثرات والدین سمی روی کودکان :صحیح میباشد که والدین، بیش اوقات بهترینها را برای فرزندانشان میخواهند یا تا جایی که در توانشان میباشد برترین کار ممکن را برایشان انجام میدهند. با این حالا گاهی اوقات بهطور خواسته یا ناخواسته رفتارهایی را در فرزندپروری نشان میدهند که از نگاه روانشناسان تحت عنوان عادتهای سمی نامگذاری میشوند. چرا که زهر این رفتارها میتواند تا سالها در بدن فرزند باقی بماند و آسیبهای فراوانی را درست کردن میکند.
پدر و مادرهای دارای چنین ویژگیهای نامناسبی، والدین سمی نام میگیرند. والدین سمی نمیتوانند مراقبتهای عاطفی، جسمی و روانشناختیای را که کودک برای رشد و سلامت عاطفی و مستقل بودن نیاز دارد، ارائه کنند. در نتیجه کودک دچار آسیبهایی در ابعاد مختلف سلامت روان میشود. در این مقاله قصد داریم تعدادی از ویژگیهای سمی والدین را باهم مرور کنیم. تا انتها این مقاله همراه ما باشید.
۱-والدین سمی انتظار دارند که فرزندانشان در مورد همه چیز با آنها موافق باشند
برخی از کودکان با والدینی بزرگ میشوند که به آنها اجازه نمیدهند افکار یا نظرات متفاوتی را بیان کنند. چنین والدینی در وقت مخالفت کودک امکان دارد او را متهم کنند که فردی سرکش میباشد. این موضوع بهخصوص در مسائل اعتقادی رایج به پیشنهاد میرسد. این والدین سمی امکان دارد برای کودکی که باوری شبیه آنها ندارد، مجازاتهای دینی همچون جهنم یا مجازات فیزیکی در پیشنهاد بگیرند. والدینی با این ویژگی معمولا با پرسش پرسیدن بچهها موافق نیستند.
زیرا حتی پرسیدن 1 پرسش ساده نشان میدهد که کودک به پیشنهاد والدینش شک کرده میباشد. در نهایت میتوان گفت وجود چنین خصوصیتی در پدر و مادرها، یکی از ویژگیهای والدین سمی میباشد. زیرا کودک اجازه ندارد خودش فکر بکند. معمولا از چنین بچههایی انتظار میرود که سخنان والدین خود را به عنوان واقعیت بپذیرند و بیش شبیه 1 سرباز یا ربات رفتار کنند تا 1 انسان! این ویژگی در مجموعه نشانههای والدین کنترلگر هم قرار میگیرد.
۲- والدین سمی به حریم خصوصی کودک اعتقادی ندارند
والدینی که حریم خصوصی برای کودک قائل نمیشوند میتوانند آسیبهایی شدید به شخصیت کودک وارد کنند. چنین والدین سمی بهخصوص هنگامی کودک بزرگتر میشود، بهجای فضا دادن و رعایت حریم خصوصی آنها امکان دارد دفترچه خاطرات بچههایشان را بخوانند یا کولهپشتیشان را بگردند. در چنین شرایطی اگر کودک در اتاق خود را ببندد تا با تمرکز بیش روی پروژهاش کار بکند والدینش به او مشکوک میشوند. والدینی دارای این ویژگی اغلب به سختی نیازهای عاطفی فرزندشان را میبینند.
۳-احساسات والدین سمی نسبت به همه چیز مقدم میباشد
والدینی که از پرورش نیازهای عاطفی فرزند خود امتناع میورزند، آیندهای را میسازند که در آن کودک احساس بکند نمیتواند آنچه را که نیاز دارد بیان بکند. هم چنین والدین سمی معمولا خودمحورند و نمیتوانند درک کنند که نقش پدر و مادر در زندگی فرزندان نقش خدماتی و حمایتی میباشد. وظیفه هر والد در مرحله ابتدا این میباشد که به کودک برترین فرصت ممکن برای رشد و تبدیل شدن به 1 انسان سالم و کامل را دهند.
در چنین شرایطی هنگامی کودک احساسات صادقانه خود را بیان میکند، والدین به او میگویند نبایستی چنین احساسی داشته باشند. به پیشنهاد میرسد حتی والدین سمی فکر میکنند فرزندشان به چیزهای زیادی نیاز ندارد. آنها هم چنین در مورد اینکه چقدر بچههایشان را یار دارند ابراز وجود میکنند، ولی معمولا اگر درمورد خصوصیات فرزندشان بپرسید نمیتوانند خیلی صحبت کنند چون واقعا نمیدانند.
۴- مقایسه کودک با دیگران از جمله رفتارهای والدین سمی میباشد
والدین سمی شاید بتوانند در مورد تکتک کودکان همسن و سال فرزندشان چیز خوبی برای گفتن بیابند، ولی هنگامی نوبت صحبت درمورد فرزندشان، تنها کاری که انجام میدهند این میباشد که شکایت کنند و کودک را مقایسه و سرزنش میکنند. بسیاری از والدین حتی امکان دارد متوجه آسیبهای مقایسه کودکان با یکدیگر نباشند و اینکار را ناخواسته انجام بدهند. در واقع این پدر و مادرها معمولا بیشازحد مشغول سرزنش دیگران و بهخصوص بچههای خود هستند.
سرویس خواب کودک و نوجوان آپادانا
برای راحتی نوزاد ، کودک و نوجوان خود ، همچنین احساس آرامش و تمرکز برای آنها بایستی به کیفیت خواب و دکوراسیون اتاق آنها نیز اهمیت دهید سایت آپادانا کودک (معرفی و خرید سرویس خواب نوزاد ، سرویس خواب کودک ، سرویس خواب نوجوان دخترانه و پسرانه – سرویس سیسمونی – تخت خواب نوزاد) شما را در این امر یاری میکند.
مطالب مرتبط:
محافظت از کودکان در برابر اخبار منفی