آموزش دوست یابی به کودکان

آموزش دوست یابی به کودکان: هیچ فرمول یکسانی برای تقویت دوست یابی در کودکان وجود ندارد زیرا هر کسی از پیشنهاد اجتماعی متفاوت رفتار میکند . با این وجود روش هایی برای یاری به کودکان در بهبود مهارت های اجتماعی وجود دارد که سبب درست کردن روابط عمیق و معنادار با دیگران میشود . به این نکته هم توجه داشته باشید که مزایای دوستی بر اساس کیفیت میباشد 9 کمیت . در ادامه با نحوه یاری به فرزند برای پیدا نمودن یار آشنا می بشوید.

دقت به تفاوت میان نسل های مختلف

کودکان امروزه با نسل های پیشین به شدت متفاوتند و این تفاوت از خانواده آغاز میشود. کودکان در گذشته شانس اجتماعی شدن را بیش داشته اند به دلایلی نظیر اینکه در هر خانه ای تعداد زیادی کودک وجود داشت خانواده ها پرجمعیت بوده و والدین به اندازه ی کافی زمان برای رسیدن تک به تک به فرزندان خود را نداشتند و این سبب می شد که کودکان زودتر به استقلال رسیده و از دور شدن از خانواده ترسی نداشته باشند.

ولی امروزه با رواج تک فرزندی والدین پایان زمان خود را صرف 1 کودک می کنند که این موضوع علی رغم داشتن مزایای خود می تواند مضراتی نظیر وابستگی بیشتر از حد والدین به کودک و کودک به والدین داشته باشد.

برای کودک، فرصت هایی جهت برقراری ارتباط اجتماعی فراهم نمایید.

از دوستانش دعوت نمایید که به خانه شما بیایند ، اجازه بدهید کودک به اردوهای مدرسه برود و هم چنین میتوانید او را در کلاس هایی که یار دارد درج نام نمایید ، در این گونه استعدادهای کودک هم پرورش پیدا میکند . کودکان هم همچون بزرگسالان هر از چند گاهی نیاز دارند با دوستانشان تفریح کنند بنابراین این فرصت را برای آن ها فراهم نمایید و به طور منظم برنامه ریزی نمایید تا او با دوستانش ملاقات بکند .

اگر رابطه ای وجود دارد که فرزندتان را شاد میکند حتی اگر در مدرسه ای متفاوت درس می خوانند از این رابطه حمایت نمایید . برنامه ریزی زمانی برای دیدن دوستان مهم در خارج از مدرسه ، حتی اگر گاهی قبل بیاید به کودک یاری میکند که یاد گیرد ارتباطش را با دیگران حفظ بکند.

آموزش دوست یابی به کودکان

آموزش دوست یابی به کودکان

با کودک در مورد مدیریت احساسات صحبت نمایید.

هنگامی فرزندتان از دوستانش غمگین یا خشمگین بود در مورد مدیریت این هیجانات با او صحبت نمایید . در مورد خود تنظیمی به او بگویید و این که در موقع ناراحتی چه کاری می تواند انجام دهد . این مهارت برای دوستیابی و حفظ دوستی ها لازم میباشد.

به کودک یاری نمایید که در خانه آهسته شدن را تمرین بکند برای مثال هنگامی خشمگین شد به خودش این جملات را بگوید ” من می توانم آهسته بمانم ” ، ” من می توانم اینکار را انجام دهم ” ، ” صحبت کن ، کتک نزن ” ، ” صبر کن ، برترین کاری که می تونی الان انجام بدی چیه ؟ ” و غیره . هم چنین در مورد این مسئله با او صحبت نمایید که هنگامی مورد آزار قرار گرفت یا مسخره شد میبایست چه کاری انجام دهد و هم چنین چطور با دیگران مرز بگذارد.

بهبود مهارت های اجتماعی کودک

در جهت آموزش یار یابی به کودک ، یکی از مهارت های اجتماعی که او از آن برخوردار نیست را شناسایی کرده و بعدا به او در بهبود آن یاری نمایید . به عنوان مثال ، اگر فرزندتان در ابراز احساسات مشکل دارد میتوانید با انجام آن در راهی سازنده به او یاری نمایید یاد گیرد احساساتش را بیان بکند .

برای مثال میتوانید احساسات خود را بیان نمایید : ” هنگامی به من میگی دوستت دارم خیلی شاد میشم ” یا میتوانید به او یاری نمایید که احساساتش را نام گذاری بکند : ” ناراحت شدی هنگامی دوستت نخواست باهات بازی کنه ؟ ” .

با کودک در این مورد صحبت نمایید که یار پسندیده چه ویژگی هایی دارد

برای آموزش دوستیابی به کودک ، به او یاری نمایید که به دقت به رفتارهای بچه هایی که یار دارد نگاه بکند . میتوانید اینکار را به 1 پروژه تبدیل کرده و پوستری تهیه نمایید که کودک در آن با برچسب زدن ، این ویژگی ها را مشخص بکند یا این که میتوانید با همدیگر 1 فهرست تهیه نمایید.

در مورد این ویژگی ها دائماً صحبت نمایید و از او بخواهید هر زمان دوستانش را دید به این خصوصیات آن ها توجه بکند . در مکالمات روزانه خود فرصت هایی برای صحبت در مورد دوستی پیدا نمایید . برای مثال در این باره حرف بزنید که خودتان چه چیزهایی را در دوستانتان دوست داشته یا ندارید.

نقش بازی نمایید و از عروسک استفاده نمایید.

بمنظور آموزش دوستیابی به کودک ، در مورد نشان دادن احساسات ، زبان بدن و کلماتی که سبب دوستی شده یا از آن جلوگیری میکند با فرزندتان صحبت نمایید . برای اینکار میتوانید از عروسک استفاده نمایید تا فرزندتان در آن احساس راحتی بیشتری داشته و بهتر همکاری بکند . برای مثال اگر فرزندتان پرخاشگر میباشد یا رئیس بازی در می آورد نقش آن را به عهده گرفته و کودک هم می تواند نقش دیگری که خودش یار داشته باشد بازی بکند.

در این گونه ، کودک متوجه تاثیرش بر رفتار دیگران از راه بازی میشود.اگر کودکتان خجالتی میباشد هم میتوانید از این روش استفاده نمایید تا فرزندتان متوجه شود چطور با کنار کشیدن از دیگران ، دوستانش را از دست میدهد . هم چنین میتوانید مهارت های اجتماعی را اینگونه به کودک یاد دهید برای مثال با نمایش موقعیت های عادی میتوانید به کودک چگونگی سلام دادن ، لبخند زدن ، تماس چشمی یا به اشتراک گذاشتن چیزها با دیگران را یاد بدهید.

به شخصیت فرزندتان احترام بگذارید

بعضی از بچه ها امکان دارد دوستان زیادی داشته باشند و برخی دیگر امکان دارد برای احساس خوشبختی به دوستان زیادی احتیاج نداشته باشند. مهم میباشد که قدردان خواسته ها و شخصیت فرزندتان باشید و از او حمایت نمایید . حتی امکان دارد 1 کودک از خواهر یا برادرش برون گراتر باشد بنابراین آن ها را با یکدیگر مقایسه نکنید.

ارایه الگوی متناسب برای دوستیابی کودکان

زمانیکه شما در حالا خوش آمد گویی به مردم، گفتگوی تلفنی، خرید، بازی و یا انجام هر کار دیگری با مردم هستید، الگوی رفتار اجتماعی را به کودک نشان می بدهید.اگر خجالتی بودن یکی از مشخصات شما است، کودک امکان دارد از خجالتی بودن شما تقلید بکند و بنابراین شاید ضروری باشد که این مشخصه خودتان را تغییر بدهید. به یاد بسپارید که مهارت­ های اجتماعی دیگری هستند که شما به طور ناخودآگاه در حالا یاد گرفتن آن ­ها به کودکتان هستید حتی اگر ترجیح می بدهید که آن ­ها را یاد نگیرد.

آموزش دوست یابی به کودکان

آموزش دوست یابی به کودکان

گردش های خانوادگی

اجتماع چند گروه خانواده فرصت خوبی برای ورود کودکان در موقعیت های اجتماعی به همراه کودکان سنین متعدد فراهم میکند. این موقعیت ها به کودک شما فرصت میدهد مهارت­ های اجتماعی را بکار بگیرد و در عین حالا نظاره گر ارتباط شما با مردم دیگر باشد. هم چنین گردش­ های خانوادگی موجب درست کردن پیوندهای عمیق داخل خانواده میشود و بعدها که کودکتان میبایست مقابل فشار گروه همسالان ایستادگی کند؛ چنین گردش هایی نتیجه خود را نشان خواهد داد.

اگر فرزندتان با دوستانش دچار مشکل شد و در مورد آن با شما صحبت نمود فقط گوش بدهید.اگر چنین اتفاقی افتاد به جای این که خیلی سریع به او بگویید چه کار بکند تنها به حرف هایش گوش نمایید و بعد از همدلی با او ، بپرسید که یار دارد در این موقعیت چه کاری انجام دهد بعدا در مورد عواقب و نتایج هر کدام از رفتارها با یکدیگر صحبت نمایید. در این گونه کودک می تواند برترین راه حل را انتخاب کرده و مهارت حل مسئله او هم بهبود پیدا میکند.

به کودک خود تحمل ناکامی را آموزش بدهید

میبایست به کودک خود یاد دهید که قرار نیست همه همکلاسی ­هایش با او یار شوند ، او را یار بدارند یا به نظر دوستی او جواب مثبت بدهند. در واقع بچه­ ها میبایست از سنین پیش از مدرسه مهارت تحمل ناکامی را یاد بگیرند تا در زندگی موفق شوند.

گفت و گو را آموزش بدهید

سلام و احوال پرسی و سوال های خاصی که موجب میشود گفت و گو ادامه پیدا بکند، میبایست تمرین شود. حتی می ­توانید به کودک بیاموزید که چطور خود را به 1 یار معرفی بکند مثلاً «می تونی بری دست بدی و بگی من محمد هستم! اسم تو چیه؟» به کودک بگویید اگر نتوانست نام طرف مقابل را صحیح متوجه شود، دوباره بپرسد و اینکار ایرادی ندارد.

از فرصت ها استفاده نمایید

اگر در 1 مهمانی هستید که تعدادی از همسالان کودکتان هم همراه شما هستند، فرصت را غنیمت شمرده و از او بخواهید دوستانش را به بازی دعوت بکند. میتوانید نظر تماشای کارتون یا فوتبال یا حتی خوردن بستنی را بدهید. تلاش نمایید موقعیت هایی که انتخاب می نمایید طولانی و البته کمتر برنامه ریزی شده باشد و کم کم خودتان را کنار بکشید و بگذارید فرزندتان خودش همه چیز را به دست گیرد.

تشویق یادتان نرود

هنگامی کودک توانست با یکی از همکلاسی­ هایش وارد دوستی شود از کلمات تحسین آمیز برای تشویق کودک استفاده نمایید و از اینکه او توانسته با دوستش کنار بیاید استقبال نمایید. به این ترتیب او تشویق خواهد شد که در این زمینه سعی بیشتری بکند. هر روز در مورد ارتباط او با دوستش بپرسید.

وارد نکردن فشار به کودک برای انتخاب دوست خاص

بهتر میباشد این توصیه را جدی بگیرید که اگر چه شما خیلی بیش از فرزند خود کسب تجربه داشته اید ولی این زندگی فرزند شماست که در این سنین ابتدایی می تواند پی ریزی خاصی برای پایان عمر او داشته باشد پس اگر کسی را می شناسید که برای دوستی با فرزند شما از پیشنهاد شما اکازیون محسوب میشود حتی اگر مطمئن هستید و درصد خطای فکر شما صفر باشد! اجتناب نمایید.
هرچه شما اصرار بیشتری داشته باشید کودکتان اگر کمی هم روحیه جنگ طلبی و قدرت طلبی داشته باشد از انتخاب شما تعمدا دورتر میشود و هرچه شما بیش اصرار بورزید از شما هم دورتر میشوند چرا که حس می کنند شما به انتخاب او علاقه و احترامی نمی گذارید.

ترس از ویژگی های ظاهری

به هر جهت بهتر میباشد نگرانی های کودک خود را درک نمایید تلاش نمایید اگر می بینید که رفتارهای کناره گیری از خود نشان میدهد با صحبت نمودن 9 با تحقیر نمودن 9 با فشار وارد نمودن بلکه با ارتباط برقرار نمودن با فرزندتان دریابید که چه چیزی فکر فرزندتان را درگیر کرده میباشد. مسائلی نظیر قد کوتاه او، یا اینکه او چاق میباشد و در مدرسه به او برچسب های خپل تپل کوتوله و … میزنند امکان دارد پایان اعتماد به نفس او را هدف گرفته باشد.

آموزش دوست یابی به کودکان

آموزش دوست یابی به کودکان

همیشه ترس از متفاوت بودن سبب میشود انسان ها از دیگران فاصله بگیرند فرقی نمی بکند سن آن ها چقدر میباشد ولی این موضوع در سنین پایین زیاد ترسناک تر میباشد.پس از اینکه مطمئن شدید کودک شما به خاطر ویژگی های ظاهری اش خجالت می کشد بهتر میباشد به او پیوسته یادآوری نمایید که ویژگی های ظاهرش اش در روابط دوستانه آن قدرها هم حائز اهمیت نیست.

بهتر میباشد شانس خود را با دوستانی که او را مورد تمسخر قرار نمی بدهند امتحان بکند گاهی هیچ کس حتی او را مسخره هم نکرده میباشد و این عکس بد از بدن فقط در ذهن فرزند خودتان وجود دارد که در این گونه بهتر میباشد از 1 مشاوره کودک یاری بگیرید.

سرویس خواب کودک و نوجوان آپادانا

برای راحتی نوزاد ، کودک و نوجوان خود ، همچنین احساس آرامش و تمرکز برای آنها بایستی به کیفیت خواب و دکوراسیون اتاق آنها نیز اهمیت دهید سایت آپادانا کودک (معرفی و خرید سرویس خواب نوزاد ، سرویس خواب کودک ، سرویس خواب نوجوان دخترانه و پسرانه – سرویس سیسمونیتخت خواب نوزاد) شما را در این امر یاری میکند.

 

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
    • تصویر
    • شناسۀ محصول
    • امتیاز
    • قیمت
    • موجودی
    • دسترسی
    • افزودن به سبد خرید
    • توضیحات
    • محتوا
    • وزن
    • اندازه
    • اطلاعات اضافی
    برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
    مقایسه

    منو اصلی